Tmaindt hozzszls
|
2005.09.12. 14:20 - |
Tudom hogy sejtelmes a cm,de a cseppet felsejl erotikus feelinget feledve,s feladva itt voltakpp az ersebbik nem fakanllal s egyb konyhai segdeszkzkkel vghezvitt heroikus s egyszersmind grandizus tetteit prbljuk tetten rni..... |
[48-29] [28-9] [8-1]
tomnewman: Azt gondolom, lett volna mg ott harmad, negyed napra is :)
|
Nando: a lnyeg, hogy ott legyetek.. Nri is biztos remekl feltallja magt a konyhban (ha az olajat gy el tudta pakolni, hogy meg se talld :))) ).
a hozzvalkat mr elre be szoktuk szerezni (ez tbbnyire fekoszra hrul), tervszeren, az elkszteni kvnt kajhoz vlogatva. Mint Kuinfehrtn is, mikor 5 szemlyre 4 kg krumplibl (tbbek kztt) lltunk neki ebdet fzni. J lett. msnap is volt ebdnk :) |
Fekosz:
Azt hiszem mindannyiunknak megnyugtatbb lesz, ha azok fznek, akik bevlltak mr...:)))
Nem akarok heztetni annyi embert, s szerintem meki sem lesz a krnyken, hogy krptljam a trsasgot:)))))
Ha meg mgis megenntek amit n fzk, ht lehet a klub szegnyebb lenne egy - kt remek taggal, s ezt nem vennm lelkemre... Fzzn aki tud! :)))))
Persze ha van tojs, meg hozzval ktyk...:))))))) |
nando: Ezt inkbb bzd rnk, leginkbb Tomme s n szoktunk fzni, ha sszejvnk klubos tallkozra. :)
Termszetesen szvesen ltunk krnkben, ha valami jat szeretnl szmunkra kszteni :))) |
Tomnewman: Ksz! Igyekszik az ember a gyermeknek, szeretteinek a legjobbat sszehozni... Ha ez nem megy, marad az tterem! :)))))) Ha gondolod, majd fzk nektek finomat egy kirndulson... Lesz benne.... ... :)))))))))))))))))))))))))) |
nando: CScs! Nagyon tetszett az esetlers.
St belle, hogy szereted a fiad, s az is, hogy a megoldsokra, nem a prbolmkra sszpontostasz. Ez is j tulajdonsg. |
Nos, pp nem tudok aludni, mert cstrtk lvn buli volt a klubhzban, s kicsit jzanodvn, mieltt hazaesek, gondoltam bejvk dolgozni kicsit... A napi elmulasztott melt megcsinltam most hajnalban, de mg mindig nem jtt szememre lom, ht beleolvastam (szerintem most mr mondhatom gy) frumunkba... Ezt talltam itt, viszonylag friss hozzszlssal, ht gyorsan lerok egy tanulsgos konyhai manverem... (errl az oldalamrl mg gysem ismertek...:) )
Teht: Kedvesem pp krhzban volt mivel Rita, a kislnyunk ppen nvilgra szeretett volna jnni, ht n maradtam otthol az akkor mg 7 ves fiammal, Jobblzzsal... Olyannyira elknyeztet a kedvesem, hogy gyakorlatilag a konyht csak hrbl, illetve illatrl ismerem... Viszont eljtt a frds, s a pillanat, amit remltem, valami csodval hatros mdon majd megszok, de nem... A fiam kzbeszlt... :
- Apa, csinlsz nekem vacsort? - hallottam a frdszoba fell. Eskszm sszerezzentem a hangtl, majd sszeomlottam csendesen... Ht krem! n vacsort... De apai mivoltom, nem engedte meg a kudarcot...
- Peeersze, hogy csinlok! Nan! - gyorsan lepergettem magam eltt azokat az teleket, amikre lttam nmi eslyt (a snassz szendvics szba sem jhetett - a bszkesg ugye...) , s a rntotta mellett dntttem... n balga... - Rntotta megfelel? - krdeztem, s a boldog "igen" vlasz utn nekilttam letem els (!) rntottjnak...
Mi kell hozz? olaj, vagy zsr... r isten! Hol tartja a nejem ezeket az ri huncuttsgokat? Persze, nem talltam... Nem baj, itt a vajkrm! A tzhely begyjtsval nem volt tl nagy gond, annl inkbb a serpeny megtallsval, de sikerlt vgl, nmi lomols utn... Gondoltam megturbzom a rntottt, talltam otthol felvgottat, virslit, kolbszt, parizelt, darlt hst, ht felaprtottam valamennyibl egy adagot... Serpeny tzn, benne a vajkrm olvadozik, el a tojssal... Pozitv gondolkozsmdomnak ksznheten, beletttem az otthol fellelhet 7 db tojst... Serceget, slt... j jel... Bele az aprlkot, majd eszembe jutott, mintha s is kellene bele... Ht tettem valamennyit, de hogy j z legyen tettem bele oregano -t, piros paprikt, meg ami zest port talltam otthol, komolyan: mindent... Elkszlt a m... Az llaga csak csak... De a szne... Ht valami borzaszt rzsaszn akrmi, megspkelve itt - ott kolbszzsrral, s kill darlthsokkal, meg sszepndrdtt felvgott darabkkkal... Gondoltam, nem a kinzet szmt, br gyans volt, de htha... Fiam kzben kijtt a vzbl, fel a pizsamt, s vrakozva az asztalhoz lt... Kicsit sszevonta a szemldkt, mikor megltta a tlalst, de jl nevelt gyerek lvn, nem szlt egy mukkot sem... Viszont megvrta mg n az els falatot begyrm... Akkor mr tudtam, nekem msodik falat biztos hogy nem lesz... Ht, az arckifejezst ltni kellett volna a fiamnak, de becsletre legyen mondva, kt falatot legyrt, mieltt kimondta volna:
- Nagyon finom volt, ksznm szpen, de mr jllaktam, nem vagyok hes...! -mondom, jlnevelt, tisztelettud...
- Jobblzs! - kacsintottam cinkosan - Ha gyorsan tltzl, mg leugrunk a mekibe egy sajtburgerrt! - ht persze, hogy tltztt, n meg megmentettem ezlltal az apai becsletet... Hisz hen nem maradt...
Nos ebbl az a tanulsg, hogy nem kell harmadik gyermek, vagy egybl a mekivel kezdem...
Na megint nem keveset rtam... Bocs... |
Ezt olvasva is sszefutott a nyl a szmban... tuti finom. ksznjk.
lehet, hogy mg nekem is menne.. Br a fzs tejsznnel mg sose prblkoztam.. Egyszer mindennek eljn az ideje.. :)
|
Gesztenys-szibarackos krmkehely
Hozzvalk:2,5dl tej,2tojssrgja,
1csg.vanlis pudingpor,5dkg cukor,
3dl tejszn (fzs),
1ppozott teskanl zselatin,
1csg.gesztenyemassza,
8szem szibarack (friss vagy kompt),
tejsznhab,
csoki reszelve vagy kicsit darabosan a dsztshez.
Elkszts:
A krmhez a pudingport tojssrgjval,cokorral,tejjel csommentesen sszekerjk (a tej ha langyos akkor jobb) s gyenge tzn,llandan kevergetve srre fzzk.
Ha kihlt hozzkeverjk a felvert tejsznhabot s kevs vzben felolvasztott zselatint.
veg kehelypoharakat hideg vzzel kibltnk,majd a kockkra vgott szibarackot s lereszelt gesztenyemasszt tesznk mindegyik pohr aljra.
Kanllal mindegyikre krmet rakunk
(kb. a poharak b felig) s folpackkal letakarva htbe tesszk ket amg a krm megdermed.
Tlals eltt a tejsznhabbal feldsztjk, a maradk szibarackokat rszrjuk.
Tetejkre pluszknt reszelt csokit is adhatunk zlstl fggen,de n nem szoktam csokit rszrni,mert mindenki csak anlkl szereti.
Nagyjbl 1000-1500Ft-ra jn ki az elksztse a "kelyheknek" 5fre.
Nagyon zletes desszert!
J tvgyat kvnok mindenkinek!
Hamarosan indul egy blog ha kvncsiak vagytok:
http://100csillag.blog.nlcafe.hu/ |
Tomnewman: Nem, mert ez nekem elg macersnak tnt. :( |
fekosz: kiprbltad mr a receptet, amit albb rtam? A krumplis - palacsintatszts csodt? |
Nos ezt magtl rtetdnek tartottam,de termszetesen kevs csak belehelyezni a masszt,hanem a tepsis csodt b kell helyezni a ttong,lngot elvillant stalkalmatossgba alias stbe !!!!!!!!!!!!!
gy mr j ?? |
Capriccio: Valami nem vilgos?
Stni nem kell a tepsibe helyezett egyveleget? ..akkor mirt kell tepsibe tenni?
|
Ksz, Capriccio! Legalbb mr ezt is kiprblhatom. Ma a Kedvesem volt a konyha.. lehet, hogy egy-kt nap mlva n is brillrozok ott (a konyhban) valami finomat...
|
Mg elmaradt a rizskk alias "rizsfelfjt" taglalsa ,az sszetevk szempontjbl.
Teht kb.3-4 szemly rszre : 2 l tej,felforralva,aztn 2 bgrnyi rizs(pohr is lehet ..) ,ez belezutty a tejbe,majd kzben 10-12 kanlnyi cukor,s ha mr sszesrsdtt tejberizzs ,akkor flrehzva a lngrl 4-5 tojssrgjt belekeverni a masszba. A tojsok habjt termszetesen felverni kell,s a habot a mr elzekben emltett masszhoz keverni. Az gy keletkezett elegy ,kivajazott tepsibe helyezend,s kb. fl ra mltn fogyaszthat fahjjal,lekvrral,kakaval miegybbel !!!
J tvgyat hlgyeim s uraim ! |
Tomnewman: Ez remek :) Akkor most mr ez is a mink :) Ezt azrt nem vllalom be :) |
Zia, Gyngy78 s Sliver segytsgvel ezt a receptet talltam mg...:
Gzen gzlt gombc (kndli)
Hozzvalk (4-6 szemlyre): 60 dkg liszt 2,5 dl tej 2 tojssrga 2 dkg vaj 3 dkg leszt 1-3 dkg porcukor * s
Az lesztt 1/2 dl tejjel s 1 dkg porcukorral futtasd fel, majd a maradk tej, a liszt, a tojssrgk, a vaj (s az esetleges maradk cukor), illetve - szksg szerinti mennyisg - vz hozzadsval gyrj tsztt. Keleszd meg, majd nyjtsd 1-2 cm vkonyra. A tsztt gy vgd fel, hogy a darabokbl cca. 4 cm tmrj gombcokat formlhass. Vgl azokat lobog vz felett fzd 10 percig. Ehhez egy magasabb ednyt tlts meg egyharmadig vzzel, majd fedd le egy dupla gzrteggel. (Ezt j szorosan ksd is krl az edny klsejn egy sprgval. A gznek annyira kell laznak maradnia, hogy amikor rhelyezted a gombcokat knyelmesen le tudd fedni a lbast.) Amikor a vz felforrt, a gombcokat helyezd szellsen a gzre (vigyzz, fvs kzben kb. a msflszereskre hznak), s takard le az ednyt. Flidben, azaz 5 perc mlva fordtsd meg a kndliket, hogy egyenletesen fjenek.
* A cukor s a s mennyisge attl fgg, hogy a gombcokat mire sznjuk: ssan, kretnek vagy desen, desszertknt tlaljuk? Ezt a receptet Rvsz Pirosknak ksznhetjk. |
me egy msik recept, hogy a ssra egynk deset is .)
Linzer l maci mdra :) Na semmi extrra ne gondoljatok, receptknyvbl csinltuk macival (n csak mint segdmunks voltam jelen), csak az volt ebben ms a recepttl eltren, hogy mivel pp nem volt otthon tej, illetve tejfl, ezek kimaradtak belle.
Hozzvalk: (1 adag)
25 dkg rma 30 dkg liszt 1 tojs srgja (Elvileg) 2 evkanl tejfl (Elvileg) 0,5 deci tej Lekvr (Mi srgabarackot hasznltunk) 30 dkg porcukor 1 csipetnyi s (Lehet kett, vagy hrom is )
Elkszts: A vajat vatosan (hideg kzzel (?!?!), hogy ne olvadjon el) sztmorzsoljuk, majd hozzadjuk a lisztet. Ezt jl sszedolgozzuk, de vigyzunk, hogy ne olvadjon meg a vaj! Amikor ezzel megvagyunk, beletesszk a cukrot, illetleg a korbban sztvlasztott tojs srgjt. sszedolgozzuk, majd 1/2 rra betesszk a htbe pihentetni.
Eltelt a fl ra....
(Begyjtjuk a stt, hogy melegedjen.)
Kivesszk a htbl, nyjtdeszkn nyjtfval kinyjtjuk kb. 0,5 cm vastagsgra, majd pogcsaszaggatval (ez volt kznl) kiszaggatjuk a tsztt. Lehetleg igyekezznk odafigyelni arra, hogy prba legyenek a "pogcsk" :) Az elksztett tepsit megfordtjuk (stlap), -NEM VAJAZZUK MEG!- s rtesszk a kiszaggatott pogcskat.
A stben 5-7 perc alatt kszre stjk. Vigyzzunk arra, hogy a st alul nagyon melegt (Sima hagyomnyos gztzhely), ezrt lehetsg szerint minl magasabbra tegyk a tepsit s trekedjnk a kzepes erssg stsre.
Amikor elkszlt a tszta, leszedjk a stlaprl, majd zls szerint lekvrral megkenjk, majd sszetapasztjuk a prokat.
Kellemes stkrezst :)
|
Tomnewman: Eskszm, hogy ezt kiprblom!
|
fekosz: ksznm, hogy utnajrtl..
Jutott eszembe nekem is egy "j" recept.a Nagymammtl tanultam el (nagyon fellenmgzsen hangzik, de igaz!!).
Gyakorlatilag Palacsintatsztt ksztek, csak tej nlkl. s mikor ez megvan, akkor egy kizsrozott ( gy csinlta), vagy kivajazott tepsi aljba vkony burgonyakarikkat vgok (ha marad a krumplibl, nem baj).
Rntm gy a palacsintatsztt, hogy ellepje (egy -msfl centi magasan), s ha van maradk krumpli, akkor belekarikzom.
Mikor ez megvan, kis st, borsot, pirospaprikt (zls szerint) szrk a "tetejre"... kzepes fokozatra bekapcsolt stben "lassan" tstm. Mikor a teteje pirosodik (tejjel elbb pirul, de a ss cucchoz nem szokott a nagyi tejet tenni), meg mr a kzepe is tslt, akkor kssel "kockkra" vgva tlalhat. melegen nagyon finom. de hidegen is j kaja. |
[48-29] [28-9] [8-1]
|