Tmaindt hozzszls
|
2005.09.12. 14:20 - |
Tudom hogy sejtelmes a cm,de a cseppet felsejl erotikus feelinget feledve,s feladva itt voltakpp az ersebbik nem fakanllal s egyb konyhai segdeszkzkkel vghezvitt heroikus s egyszersmind grandizus tetteit prbljuk tetten rni..... |
[48-29] [28-9] [8-1]
Szia tomnewman :)
gy mr rthet, hogy mirt nem voltl velnk a halbrzn :)
A krdsednek utnanztem s ezt talltam: "Kndli egyszeren
Hozzvalk:
1 kg liszt,
2 dkg leszt,
s,
cukor
|
Elkszts: Az lesztt langyos vzben megfuttatom pici cukorral (1 mokkskanlnyi). A lisztet tlba ntm, a kzepbe mlyedst nyomok, s belentm az lesztt (kovszt csinlok). Hagyom llni 10 percig, majd az egszet bekeverem langyos vzzel. 4 gombcot formzok belle, s ss vzben fzm 45 percig.
Megjegyzs: Lehet a gombcokat mg keleszteni egy kicsit fzs eltt, de anlkl is egszen hasonl lesz ahhoz, amilet Szlovkiban ettem. Felszeletelve mrtsos hsok mell finom kret.
A receptet Gyuris Magdolna kldte. Ksznjk!" | |
Az j lesz.
Igen, a trtnet nagyjbl ismers, mert ht "vletlenl"ott voltam.
Viszont van j krdsem is:
a KNDLI-t hogy kell elkszteni?
Szlovkiban voltam a htvgn, s nagyon finom kposzts sertsoldalast ettem, kndlivel.
Mivel ilyet most lttam/ettem elszr, nagyon megragadta a fantzimat.
Annyit tudok, hogy krumpli kell hozz.... de tbbet nem. Ja, meg hogy nagyon finom volt. |
tomnewman: H, az izgalmas volt, mert igazsg szerint terven volt egy toknyos (trkonyos) ragu, ami vgl egy j szalonns/kolbszos papriks kruplira kerekedett.
...igaz, errl Tomee tbbet tudna meslni, ugyanis n csak mint msodszakcs voltam jelen vgl :)
Majd megprblom felidzni, hogy mi volt a men s "lerajzolom", hogy hogyan ksztettk el :) |
Amgy, fekosz, Te is lerhatnd, hogy Bkkszentkereszten miket, s hogyan fztl/tnk.... |
tulajdonkppen, ahogy otthon lttam... nagyjbl ugyanez a mdszer.. csak Capriccio kicsit pontosthatna. Mivel n magam mg nem ksztettemilyet, pedig nagyon szeretem enni... gy nem merszelnm venni a btorsgot, hogy rjak valamit, ami aztn lehet, nem gy van.
Ezrt, Capriccio, krlek, amint van r alkalmad, lgyszves, kicsit pontosts a mozzanatokat illeten.
Pl.: hogy kszljn helyesen a tejberizs?
mennyi rizshez, mennyi tej, mennyi tojs?
aztn a "l" elksztst is rszletezhetnd, mert van, aki csak valami tej-tojs keverk lvel prblkozik, van, aki pudingot kszt hozz, de a profik gy tudom, tejsodt, vagy bor-sodt... amikrl igazbl fingom sincs. mrmint elksztsileg. |
Capriccio: tletes, de nem jtt ssze a lertak alapjn :((( Help, hogy kell J rizskkot kszteni?
|
No lssuk csak kedvencem , a rizskk, mskppen rizsfelfjt elksztsnek mozzanatait:
Elszr is vgy egy nagy ...levegt,lassan fjd ki!s most stlusvlts(amolyan Mzga Gzs MZ/X sebessggel..) Katyvassz egy kis tejberizst,aztn tgess fel tojsokat (vigyzz!ne a sajtodat!!) a fehrjt fel kell verni,a srgjt meg a masszba keverni,aztn az egszet mikor mr jl ssszedolgoztad meg kll stni.
No aztn le ne feledd a legfontosabbat!
Igen,edd is meg amit fztl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Tudom hogy sejtelmes a cm,de a cseppet felsejl erotikus feelinget feledve,s feladva itt voltakpp az ersebbik nem fakanllal s egyb konyhai segdeszkzkkel vghezvitt heroikus s egyszersmind grandizus tetteit prbljuk tetten rni..... |
[48-29] [28-9] [8-1]
|